CIASTO: __________________ FARSZ:
2 szkl mleka ________________1 kg ziemniaków
2 szkl mąki _________________ 0,5 kg białego sera
1 szkl wody _________________1 pęczek szczypiorku
3 jajka _____________________ 3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka oleju ________________ 2 ząbki czosnku
szczypta soli ________________ sól
szczypta cukru ______________ pieprz
DO PANIEROWANIA:
1 jajko
bułka tarta
mąka
Czas przygotowywania:
Ilość naleśników:
Koszt całego dania:
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać mikserem i usmaż na natłuszczonej masłem patelni.
2. Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i utłucz.
3. Ziemniaki połącz z serem, posiekanym szczypiorkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jogurtem i przyprawami.
4. Na całej powierzchni naleśnika rozsmaruj farsz, złóż, panieruj i smaż na patelni.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz